AFECTACIÓ DEL COVID-19 A GÀMBIA

Malgrat que al nostre país l’afectació del Covid-19 ha estat molt important i hem hagut de lamentar moltes morts, a Gàmbia no hi ha hagut cap crisi sanitària. El nombre de casos per Covid ha estat gairebé insignificant. Segons les dades de la Universitat John Hopkins d’Estats Units, a 26 de maig, a Gàmbia hi havia comptabilitzat un mort i 25 infectats en tot el país. Tot i així són xifres poc contrastables en el sentit que a Gàmbia mor molta gent sense anar al metge.

Així doncs el país no s'ha trobat en una crisi sanitària i els centres de salut no s'han col·lapsat, però el confinament o toc de queda imposat ha portat problemes a la gent com a tot arreu. Tot i que a les zones rurals no ha faltat aliments, s'han trencat les cadenes de distribució alimentària just en el moment de la producció de l'època seca i la collita dels mangos. S'ha aturat l'escola i les famílies no tenen mitjans per fer-ho telemàticament com a Europa i, com a tot arreu, ha crescut la desocupació.

Com a associació hem hagut d’aturar els projectes i les activitats que teníem en marxa com, per exemple, el campus de bàsquet a Gàmbia o la celebració dels 10 anys de l’associació durant la festa major de Sant Julià.

Esperem que aquesta situació ens enforteixi a tots plegats i, a través de la solidaritat i la cooperació, en sortim reforçats.

Ànims!