CONEIX JALI

GÀMBIA

Gàmbia és un dels països més petits de l'Àfrica occidental. És una estreta franja de terra de 330 quilòmetres de llarg i entre 35 i 40 quilòmetres d'amplada. Es troba rodejada totalment pel Senegal, excepte on el riu Gàmbia desemboca a l'oceà Atlàntic. És un país molt pla, no supera els 300 metres d'altitud. Es troba travessat d'est a oest pel riu Gàmbia el qual dona nom al país. Aquest riu podríem dir que és l'eix del país i el divideix en dues parts ben diferenciades, la del nord i la del sud.

La seva capital és Banjul. Actualment té una població de 1.688.000 habitants i l’idioma oficial és l’anglès conjuntament amb l’idioma de diferents ètnies. El 50% de la població és Mandinga i la resta es distribueix entre Wolof, Fulas, Sere, Diola... El 80% de la població és musulmana, el 9% cristiana i la resta segueix religions tradicionals i animistes. Només el 40% de la població està alfabetitzada.


Mostra un mapa més gran


JALI
JALI és un poble situat a la part sud del riu Gambia i dins del Parc Nacional de kiang west, una de les reserves naturals més gran de Gàmbia. Es troba a uns 25 km de la carretera principal del sud de Gàmbia i a uns 150 km de distància de la capital. Aproximadament hi ha uns 1800 habitants, la meitat dels quals són criatures. Hi ha moltes més dones que homes, pel fet que viuen més però també perquè algunes s'hi estan mentre el marit treballa a la ciutat o a l'estranger.Mostra un mapa més gran


Més informació sobre Jali:

VÍDEO "CONEIX JALI"