ESTAT DELS PROJECTES

Aquest estiu en Marc ha estat 3 setmanes a Jali fent de voluntari i ens informa de l’estat dels diferents projectes. Li ha agradat molt i ha tornat molt content de l’experiència.

Durant la seva estada, es van pintar les parets i les portes del centre multifuncional, que actualment acull les classes per aprendre a cosir a màquina.
També es va instal·lar i pintar una porta a la cabanya dels bàtiks, així com els bancs i taules de l’escola.
A l’escola va comprovar l’estat de les últimes inversions que s’han dut a terme: la porta d’entrada i l’edifici on instal·larem la cuina.S’ha inaugurat el nou camp de futbol de Jali, que l’han anomenat camp “Tito Vilanova”.


Per últim, comentar que fa poc va tenir lloc la reunió anual de l’associació Abaraka Mbake, que és l’associació de dones de Jali. En aquesta reunió, es van revisar els beneficis que han obtingut en l’últim any els projectes dels bàtiks, de costura i del sabó. Tots ells han aportat beneficis, la qual cosa indica la sostenibilitat dels projectes. L’associació ha posat el seu gra de sorra fomentant la formació de les dones en aquests àmbits i elles han aconseguit obtenir-ne rendiment.

Els projectes que es portaran a terme aquesta tardor-hivern són:
- la creació d’un hort de patates
- la construcció d’una nova classe per l’escola