AFECTACIÓ DEL COVID-19 A GÀMBIA

Malgrat que al nostre país l’afectació del Covid-19 ha estat molt important i hem hagut de lamentar moltes morts, a Gàmbia no hi ha hagut cap crisi sanitària. El nombre de casos per Covid ha estat gairebé insignificant. Segons les dades de la Universitat John Hopkins d’Estats Units, a 26 de maig, a Gàmbia hi havia comptabilitzat un mort i 25 infectats en tot el país. Tot i així són xifres poc contrastables en el sentit que a Gàmbia mor molta gent sense anar al metge.

Així doncs el país no s'ha trobat en una crisi sanitària i els centres de salut no s'han col·lapsat, però el confinament o toc de queda imposat ha portat problemes a la gent com a tot arreu. Tot i que a les zones rurals no ha faltat aliments, s'han trencat les cadenes de distribució alimentària just en el moment de la producció de l'època seca i la collita dels mangos. S'ha aturat l'escola i les famílies no tenen mitjans per fer-ho telemàticament com a Europa i, com a tot arreu, ha crescut la desocupació.

Com a associació hem hagut d’aturar els projectes i les activitats que teníem en marxa com, per exemple, el campus de bàsquet a Gàmbia o la celebració dels 10 anys de l’associació durant la festa major de Sant Julià.

Esperem que aquesta situació ens enforteixi a tots plegats i, a través de la solidaritat i la cooperació, en sortim reforçats.

Ànims!

PROJECTES I ACTIVITATS AFECTATS PER LA PANDEMIA DE COVID-19

Degut a la pandèmia de COVID-19 hem hagut d’aturar i ajornar alguns projectes, com per exemple la visita i realització d’un campus de bàsquet per part d’entrenadors del club bàsquet femení Osona a Gàmbia. També estem pendents de si podrem realitzar els actes de celebració del desè aniversari de la fundació de la nostra associació que s’havien de realitzar el mes de juliol durant la festa major de Sant Julià.

Tot i aquests contratemps, tenim projectes que segueixen endavant com el del tractor que, tal i com vam informar a l’assemblea general del passat 5 de març, aquest any ja ha treballat com a mitjà de transport de material i en els camps de Jali. Tot i així el projecte del tractor està en una fase inicial i necessitem consolidar la seva gestió a través de la comunitat de dones.
Molts ànims a tothom!

PRESENTACIÓ DE L'ESTADA SOLIDARIA DEL FEMENÍ OSONA A GÀMBIA

Dins el marc del programa solidari que l'associació està desenvolupant conjuntament amb el club Femení Osona i la Federació Catalana de Basquetbol, les oficines del club van acollir la presentació del projecte als 5 entrenadors membres de l'expedició que durant l'estiu viatjaran a Gàmbia per dur a terme els campus destinats a potenciar la pràctica del bàsquet al país africà.


Més informació a l'enllaç de la FCBQ:https://www.basquetcatala.cat/noticies/8500

ABARAKA BAKE IMPULSA UN PROJECTE SOLIDAR DEL C.B. FEMENÍ OSONA A GÀMBIA

Aquest estiu començarem un nou projecte conjuntament amb el Club Bàsquet Femení Osona. Un projecte en el qual cinc entrenadors i entrenadores del club compartiran coneixements, s'endinsaran en la cultura Gambiana i viuran experiències a través del bàsquet en diversos clubs i escoles de bàsquet de Gàmbia. 

Des d'Abaraka Bake realitzarem una formació als entrenadors i entrenadores amb els objectius de preparar el viatge, conèixer la cultura Gambiana i rebre unes primeres lliçons de Mandinga. El projecte té la col·laboració de l'FCBQ a través del programa BQSolidari.

Foto d'un dels clubs que visitaran els entrenadors i entrenadores del C.B. Femení Osona, de la ciutat de Soma.
Durant el mes de gener, van rebre la visita d'estudiAnts de la UVic-UCC.

En el següent enllaç podeu ampliar informació a través de la notícia que ha publicat la Federació Catalana de Bàsquet, que també col·labora en el projecte a través del seu probrama BQ Solidari.

CONSTRUCCIÓ D'UN DIPÒSIT D'AIGUA A L'ESCOLA ARÀBIGA

A demanda del director i els nens de l'escola aràbiga i gràcies a una donació, s'ha construït un dipòsit d'aigua que permetrà als nens i nenes regar amb més comoditat.

 


Els estudiants de la UVic -UCC en pràctiques a Jali s'han cuidat de la seva gestió i construcció.

Moltes gràcies!

ESTUDIANTS DE LA UVIC-UCC DE PRÀCTIQUES A GÀMBIA AMB ABARAKA BAKE

Set estudiants de la Universitat de Vic estan de pràctiques a Gàmbia en el marc del conveni de pràctiques que Abaraka Bake té amb la UVic -UCC. 

Un dels estudiants, en Jordi que estudia Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), està de pràctiques a Serekunda amb l'equip de futbol i líder de la lliga Gambiana el Gamtel F.C. 


Els altres sis estudiants s'estan a Jali i fan pràctiques a l'escola pública de Jali, a l'escola aràbiga de Jali, a l'institut de Keneba i al centre multifuncional de Jali.


Els hi desitgem una bona estada i que gaudeixin d'aquesta gran experiencia.

Abaraka Bake!

ASSAMBLEA GENERAL DE SOCIS 2020

L’Assemblea General de socis la realitzarem el proper dijous 5 de març de 2020 a les 21:00 a la sala d’entitats del pavelló municipal d’esports de Sant Julià de Vilatorta.

L'ordre del dia serà el següent:
1- Projectes i activitats de l’any 2019.
2- Informe de l’estat de comptes de l’Associació.
3- Planificació de les activitats i projectes per l’any 2020.
4- Precs i preguntes.
Us hi esperem a tots!