AFECTACIÓ DEL COVID-19 A GÀMBIA

Malgrat que al nostre país l’afectació del Covid-19 ha estat molt important i hem hagut de lamentar moltes morts, a Gàmbia no hi ha hagut cap crisi sanitària. El nombre de casos per Covid ha estat gairebé insignificant. Segons les dades de la Universitat John Hopkins d’Estats Units, a 26 de maig, a Gàmbia hi havia comptabilitzat un mort i 25 infectats en tot el país. Tot i així són xifres poc contrastables en el sentit que a Gàmbia mor molta gent sense anar al metge.

Així doncs el país no s'ha trobat en una crisi sanitària i els centres de salut no s'han col·lapsat, però el confinament o toc de queda imposat ha portat problemes a la gent com a tot arreu. Tot i que a les zones rurals no ha faltat aliments, s'han trencat les cadenes de distribució alimentària just en el moment de la producció de l'època seca i la collita dels mangos. S'ha aturat l'escola i les famílies no tenen mitjans per fer-ho telemàticament com a Europa i, com a tot arreu, ha crescut la desocupació.

Com a associació hem hagut d’aturar els projectes i les activitats que teníem en marxa com, per exemple, el campus de bàsquet a Gàmbia o la celebració dels 10 anys de l’associació durant la festa major de Sant Julià.

Esperem que aquesta situació ens enforteixi a tots plegats i, a través de la solidaritat i la cooperació, en sortim reforçats.

Ànims!

PROJECTES I ACTIVITATS AFECTATS PER LA PANDEMIA DE COVID-19

Degut a la pandèmia de COVID-19 hem hagut d’aturar i ajornar alguns projectes, com per exemple la visita i realització d’un campus de bàsquet per part d’entrenadors del club bàsquet femení Osona a Gàmbia. També estem pendents de si podrem realitzar els actes de celebració del desè aniversari de la fundació de la nostra associació que s’havien de realitzar el mes de juliol durant la festa major de Sant Julià.

Tot i aquests contratemps, tenim projectes que segueixen endavant com el del tractor que, tal i com vam informar a l’assemblea general del passat 5 de març, aquest any ja ha treballat com a mitjà de transport de material i en els camps de Jali. Tot i així el projecte del tractor està en una fase inicial i necessitem consolidar la seva gestió a través de la comunitat de dones.
Molts ànims a tothom!