TRES ESTUDIANTS DE LA UVic -UCC A JALI

En el marc del conveni amb la UVic-UCC, tres estudiants del grau d'Educació social estan realitzant les seves pràctiques a les escoles de Jali.

L'objectiu de les pràctiques de les tres estudiants és conèixer la cultura i l'educació de Gàmbia i implicar-se en els projectes i activitats que es realitzen en el poble.

De ben segur que serà una molt bona experiència.

EL TRACTOR MARXA CAP A JALI

Finalment, després de mes d'un any d'intentar-ho, el tractor ha marxat cap a Jali.

El dilluns 4 de febrer es va carregar en un contenidor marítim que va marxar en vaixell cap a Gàmbia el dissabte 9 de febrer.

En el contenidor, a més del tractor, s'hi va carregar un remolc (d'uns 4 metres de llargada) i una llauradora.

S'espera que el vaixell arribi a Banjul el 10 de març i que llavors es pugi portar el tractor i el remolc cap a Jali.

Aquest projecte és prioritari per l'associació ja que esperem i desitgem que faciliti i millori la vida dels Jalinques i, en particular, de les dones del poble.

Des d'aquest blog volem agrair a totes les persones que ens han ajudat a fer possible el projecte: a qui ens va donar un cop de mà per aconseguir el tractor, a qui ens va ajudar a arreglar-lo, a qui ens va ajudar a carregar-lo, a qui ens va fer tràmits per poder-lo enviar...

A tots i a totes moltes gràcies!


ASSAMBLEA GENERAL DE SOCIS

El passat 5 de febrer de 2019 a les 21:30 vam realitzar l'assemblea general de socis.

Durant la reunió es van exposar els projectes i activitats realitzades durant l'any 2018, els projectes i activitats que volem realitzar en aquest any 2019 i es va mostrar el pressupost actual de l'associació.

Des d'aquí agraïm la col·laboració dels socis que ens ajuden a tirar endavant els projectes i les activitats.

EL VIATGE INTENS DE DOS VILATORTINS

En Miquel i en Jordi són dos vilatortins que van viatjar a Jali el passat més d’octubre.

En una setmana van tenir temps per emocionar-se, per veure i per fer-hi moltes coses.

Per exemple, es van sorprendre de la bona carretera que porta cap a Jali i que el guia que els acompanyava saludés, com si els conegués de tota la vida, els controls policials que tant sovint es troben a la carretera.

En un dels horts de les dones van veure la plantació de cassava, van tastar la mel dels ruscs i van conèixer un dels responsables de l’associació a Jali, en Bakary, una persona molt implicada amb el poble i la seva gent.

A Jali es van trobar amb la Berta, una voluntària de l’associació que ha organitzat una biblioteca en el centre multifuncional. Ha pintat la sala, hi ha fet dibuixos, i va portar llibres, contes, diccionaris... A Jali ja tenen biblioteca!

En Miquel i en Jordi van controlar tots els projectes que tenim en marxa, es van adonar que hem d’arreglar les màquines de cosir i van prendre vistes per quan hi arribi el tractor que volem enviar. Una bona feina que van saber combinar amb moments autèntics, com anar en bicicleta fins al riu Gàmbia i banyar-s’hi.

LA BIBLIOTECA DE JALI

El passat mes d'octubre, la Berta, una voluntaria de l'associació, va habilitar una habitació del centre multifuncional per fer-hi una biblioteca.

Les nenes i els nens de Jali ja hi poden anar a llegir. De moment hi tenim uns quants llibres però de mica en mica esperem anar-la omplint.