VIDEO "CONEIX JALI"

Si voleu conèixer una mica més Jali i els seus habitants, el següent vídeo, elaborat per l'Ignasi durant la seva estada al poble a principis d'any, en resumeix els aspectes més destacats....

SITUACIÓ DELS PROJECTES (28/08/10)

A Jali, els dies passen al ritme que marquen les estacions de l’any. L’Agost no és pas un mes de vacances, sinó un dels mesos de l’estació de pluges. En Saikou ens explica que enguany les pluges han estat generoses, però l’estat dels projectes d’Abaraka Bake segueix avançant. Aquesta és la traducció del seu mail:

Hola,
Finalment estic a la costa. És bo poder està a Jali per controlar les activitats i parlar amb la comunitat, per tal de trobar alternatives per aplanar el camí dels nostres projectes. Durant les setmanes que vaig estar a Jali vaig fer les següents activitats:

a. Revisar el projecte de la tanca de l’escola aràbiga. La tanca és molt forta i aguanta, tot i les fortes pluges que han caigut.

b. Monitoritzar els ruscs d'abelles. he quedat bastant impressionat amb el tema dels ruscs, perquè fins i tot els nous ruscs han atret les abelles. Soc optimista que nosaltres extraurem força mel en la pròxima recol•lecta.

c. Plantació de cashew trees (anacards). Aquesta és una area significativa d’intervenció. Personalment crec que sera un èxit veient com estan creixent les plantes.

d. Plantació de melons. Em sap greu no haver tingut un vídeo o una càmera. Hi va haver una gran participació de les dones a l'hort per veure com es feia aquest treball; és bo saber que les dones estan sempre disposades a fer avançar les nostres activitats. Esperem que això generi beneficis.

e. Informar de les novetats als voluntaris. Sempre es bo informar i buscar noves idees dels altres voluntaris en la meva tasca d'intentar reforçar l'associació.

Recomanacions:
Després de repassar els projectes, jo i la resta de voluntaris desitja compartir amb tots els membres de l’associació les següents opinions:

- Ells diuen que estan bastant impressionats amb els projectes, però encara parlen sobre petits retocs en el terra de les classes i en portes simples (imagino que son les classes de l'escola arabiga...)

- Plantar arbres fruiters a l'escola aràbiga per exemple mangos, tarongers...

Abaraka Bake,

Saikou