Agraïment als alumnes de 6è de l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta

Els alumnes de 6è de l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta van organitzar una botiga i van vendre productes fets a mà elaborats per ells mateixos. La venta, durant el mercat de Sant Julià, va ser molt beneficiosa i van recollir un import de 378,61 euros. Com a associació estem molt contents que hagin decidit lliurar els diners recaptats a Abaraka Bake. Que bonic veure jovent compromès en causes altruistes. Els invertirem a la nova biblioteca de l'escola pública de Jali. Moltes gràcies!

                                                                                                                                                                               





Agraïment a la donació d'un grup de joves de Santa Eulàlia de Riuprimer

En nom de l'associació volem donar les gràcies a un grup de joves de Santa Eulàlia de Riuprimer que ens han fet una donació de 756 euros i diverses suaderes per vendre per tal que Abaraka Bake pugui continuar amb els seus projectes. Moltes gràcies per la vostra donació, en farem un bon ús!

Finalitza la construció de la biblioteca

Ha finalitzat la construcció de la nova biblioteca de l'escola pública de Jali. A partir d'ara s'haurà de condicionar amb prestatgeries i omplir-les de llibres. També serà necessari organitzar una bona gestió de la biblioteca. Encara queda feina per fer!





La nova biblioteca de Jali

 Aquest passat diumenge 13 de novembre s'ha acabat de construir la teulada de la nova biblioteca de l'escola pública de Jali que ha finançat l'Associació. Ara només faltarà pintar-la i omplir-la de llibres. Esperem que ben aviat estigui en funcionament.

                                                                                                                                   

Un missatge de WhatsApp

Aproximadament cada mes rebem un missatge de WhatsApp d’en Bafoday Samateh, qui ens gestiona i ens fa el seguiment dels projectes a Jali. L’últim que hem rebut fa un repàs dels projectes que hi tenim engegats:

1- El projecte de costura va bé. La gent de Jali està contenta comprant uniformes escolars pels seus fills perquè els alleugereix les despeses familiars.

2- El projecte de la biblioteca no s’ha completat i té algun retard. Properament es construirà el sostre.

3- El tractor està essent molt utilitzat per qualsevol tipus de tasca. Està en molt bones condicions i funciona molt bé.

4- Les dones estan debatent sobre què fer amb els diners que guanyen amb el tractor. Hi ha la proposta de començar un negoci de venda de menjar però encara s’han de fer algunes gestions amb el mercat.

5- El dia de neteja a Jali ha estat molt efectiu. Us adjunto una foto. El joves del poble proposen de fer uns contenidors pels neumàtics de motos, cotxes i per qualsevol tipus de plàstic.

El dia que fem junta d’Abaraka Bake llegim el missatge i el comentem. Prenem consciencia de les coses que fem, solucionem problemes i ens animem a tirar-los endavant. Llavors agafem el mòbil i contestem: “ Molt bé Bafoday, seguim així. Com ho veus si proposem fer...”


Comencen les obres a l'escola pública

El passat més de juliol van començar les obres de rehabilitació de dues aules a l'escola pública de Jali i de la biblioteca de l'escola en què l'associació Abaraka Bake hi aporta el finançament econòmic. Les obres són una petició de fa temps de l'escola que el final hem pogut complir. Esperem que a finals d'estiu les obres estiguin acabades.

El problema de les deixalles a Jali

Fa temps que hem observat que el poble de Jali està molt brut de deixalles. Fa uns anys aquest problema no era tant greu perquè pràcticament no arribaven plàstics ni brossa al poble. Els últims anys ha incrementat molt i és un greu problema perquè no hi ha un sistema organitzat de recollida i tractament d'aquests residus. Tot va a parar a terra i és inútil fer programes de sensibilització i educació quan no hi ha cap altre solució


El "cleaning day", recollir les deixalles i cremar-les, que van fer el jovent del poble promogut per la nostra associació no és la solució a aquest greu problema. És simplement un pedaç però intentarem pensar-hi i treballar-hi per trobar millors solucions.