ASSAMBLEA GENERAL ABARAKA BAKE 2012

Us informem que l'Assamblea General de l'Associació Abaraka Bake corresponent a l'any 2012 tindrà lloc el proper 18 de gener de 2013. Durant l'Assamblea, es presentarà l'estat dels projectes en que l'Associació està treballant actualment a Jali, la planificació dels projectes pel 2013, l'agenda d'activitats programades pel proper any i l'estat de comptes.
Més endevant informarem de lloc i hora exactes.

COMENÇA UN NOU PROJECTE AL CENTRE MULTIFUNCIONAL: MÀQUINES DE COSIR

Com ja informavem anteriorment, el Centre Multifuncional està acabat, i ja s'ha començat a treballar en projectes dirigits a millorar la formació del poble, i que al mateix temps permetin l'autosuficiencia i sostenibilitat, tant del propi Centre com de les families que hi acudeixen. Alguns dels projectes que ja s'havien engegat abans de la finalització de les obres aprofitven l'espai exterior per activitats d'apicultura i horticultura. Ara, un nou projecte, ha començat. El Centre, gràcies a l'aportació d'Abaraka Bake, ha adquirit 4 màquines de cosir que serviran, tant per la formació de les persones del poble que desitgin aprendre a cosir, com per aquelles persones que en vulguin fer un ús particular. Durant el més de desembre, es realitzarà un curs de formació, a càrrec d'en Foday Dibba. Les classes es realitzaran durant 5 dies a la setmana (dilluns, dimarts, dimecres, dijous i dissabte). La data seleccionada per començar el projecte serà el 15 de Desembre, just quan acabi el treball als camp d'arròs.






CATALUNYA ÜBER ALLES! CINE FÒRUM A ST. JULIÀ DE VILATORTA

Abaraka Bake Sant Julià de Vilatorta – Jali organitza el proper divendres 30 de novembre a dos quarts de nou del vespre al saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta, un cine fòrum amb la pel·lícula Catalunya Über Alles! El cine fòrum comptarà amb la presència del director de la pel·lícula Ramon Térmens i el debat posterior girarà al voltant de la intolerància i la xenofòbia que apareixen en les tres històries de la pel·lícula.


Un expresidiari, un immigrant a l’atur i un empresari d’èxit són els protagonistes d’aquest retrat de la Catalunya interior. Tres històries que reflecteixen una societat en conflicte obligada a reinventar-se o a saltar pels aires.

LOTERIA DE NADAL

Us informem que disposem de números de loteria del sorteig de Nadal de l’Associació. Es poden aconseguir a les pastisseries Crossandra o a la botiga dels canelons Crossandra.

EL CENTRE MULTIFUNCIONAL, A PUNT.

Des de la fundació d'Abaraka Bake, el principal projecte impulsat per l'associació va ser la creació d'un centre multifuncional, ubicat en els terrenys on hi havia l'escola aràbiga, amb l'objectiu de constituir-se com el pal de paller de la formació del poble, tant per a petits com per a grans, i al mateix temps, dotar-lo dels mitjans necessaris per tal de que aquest centre sigui autosuficient, mitjançant el desenvolupament de projectes sostenibles, alguns dels quals ja s'hi estan desenvolupant (tals com apicultura, hort i arbres fruiters). Com ja avançàvem fa uns dies, després d'uns mesos d'intens treball, el centre multifuncional ja està pràcticament acabat. Ha quedat molt bé i la gent del poble està molt contenta. Aquí en teniu unes fotos....




Durant aquest estiu, Abarakavoluntaris han visitat el poble de Jali, amb l'objectiu d'analitzar les noves necessitats del poble, impulsar nous projectes i donar seguiment als projectes que ja s'hi estan duent a terme. Aquí podeu veure una foto de l'Ignasi amb els voluntaris de l'associació Abaraka Bake i amb l'associació de dones del poble.




JOCS, TASTETS I MÚSIQUES DEL MÓN

L’Associació Abaraka Bake amb el suport de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va organitzar, en el marc de la Festa Major de Sant Julià, la segona edició dels jocs, tastets i músiques del món. Els Vilatortins i Vilatortines van poder tastar menjars d’arreu del món preparats pels seus propis veïns però d’orígens molt diversos. En total 11 plats de Catalunya (pa amb tomàquet i llonganissa), Gàmbia (domoda), Cuba (mojito), Perú ( chicha moarada i papas a la huancaína), Romania (Musaka), Marroc (cuscus), Armènia (Dolma), Alemània i França ( Rhabarber- Kuchen), Galícia (Pulpo a feria i Queimada), Senegal (Cheb) i Itàlia (Tiramisú). Abans, petits i grans van poder aprendre a jugar amb jocs de diferents orígens del món i van gaudir de la música tradicional del grup Guirigall.

Veure la noticia publicada a EL 9 NOU.


EL CENTRE MULTIFUNCIONAL; UN PROJECTE EDUCATIU

L’educació és un dret fonamental i una eina bàsica per el desenvolupament de les persones i societats. Però educar no és només construir una escola. L’educació és tot el procés que això comporta.

A Jali intentem construir educació. Amb aquesta idea, s’ha aconseguit que tot el poble participés en el procés de construcció del centre multifuncional i les dues aules més el despatx, s’han construït en menys de quatre mesos. A més els professors i alumnes de l’escola segueixen treien profit dels recursos que tenen (abelles, hort i arbres fruiters) perquè el centre multifuncional sigui un projecte autosuficient. Per altra banda, els joves del poble proposen idees per fer tallers durant les tardes per aprendre un ofici abans de marxar a la capital i les dones, busquen hores per assistir a les classes d’alfabetització. Durant els matins els nens i nenes de l’escola aràbiga ja poden gaudir d’aquest espai per fer-hi classe.

L’educació és un procés i de moment, gràcies als Jalinkas i a tos els socis d’Abaraka Bake, s’ha construït l’edifici del centre multifuncional. Això ens omple de satisfacció, però som conscients que a tots ens queda molt per educar.

ABARAKA BAKE AMB LA MARATÓ PER LA POBRESA DE TV3

En motiu de La Marató per la Pobresa de TV3 del proper diumenge 27 de maig, Abaraka Bake organitza un concert amb el grup Tastets de Gospel i altres actuacions. Els beneficis obtinguts anairan destinats a La Marató.




Durant els dies previs a La Marató, s'han fet xerrades sobre el Banc d'Aliments per part de la Creu Roja i recollides d'aliments al col·legi del Roser, l'escola Bellpuig i la llar d'infants Patuleia.



Per accedir a la web de LA MARATÓ PER LA POBRESA,  cliqueu aquí.

Que ningú es quedi fora de joc!

Us hi esperem!

ALGUNES IMATGES DE LA FIRA DEL TUPÍ

Malgrat la pluja, la IV Fira del Tupí va ser tot un èxit. Petits i grans vàrem disfrutar de les diverses activitats programades durant els dos dies de la Fira: tallers de fang, xocolatada, jocs infantils, música i espectacles de carrer, tastets gastronòmics i, és clar, tota l'artesania terrissaire dels diferents expositors.

Aquí podeu veure algunes fotos d'alguns moments a la nostra parada durant la Fira.













DES D'ARA, LLEGEIX EL BLOG D'ABARAKA BAKE EN MÉS DE 50 LLENGÜES DIFERENTS

Per tal que la informació publicada al nostre blog pugui ser llegida per visitants que no coneixen el català, hem aprofitat la nova eina que Google ha desenvolupat per seleccionar la llengua amb la qual vols llegir el nostre blog.



Podeu escollir entre més de 50 llengües diferents, i automàticament, el blog apareixerà traduït en la llengua escollida.

ABARAKA BAKE A LA IV FIRA DEL TUPÍ DE SANT JULIÀ DE VILATORTA


Per tercer any consecutiu, l'Associació Abaraka Bake estarà present els dies 19 i 20 de maig a la IV Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta, dedicada a la ceràmica.

A la parada d'Abaraka Bake hi podreu veure i comprar mostres d'artesania gambiana, tals com batiks, ceràmica, collarets, braçalets, etc. També s'hi mostrarà el procés d'elaboració de les peces de fang que s'utilitza al poble de Jali per fer alguns dels recipients utilitzats per les tasques de cada dia.

Per a més informació sobre les activitats de la Fira, podeu enllaçar amb la web de l'ajuntament de Sant Julià.

Us hi esperem!

CELEBREM LA DIADA DE SANT JORDI A LA PLAÇA DE VIC

Aquest any Abaraka Bake ha estat present a la celebració de la diada de Sant Jordi a la Plaça Major de Vic. Enmig de les tradicionals parades de roses i llibres, i de la representació de la llegenda del drac i la princesa, la nostra parada ha aportat un toc dolç a la festa: unes boníssimes galetes amb les 4 barres de la senyera. Aqui en teniu algunes fotos:




ÈXIT DE LA XERRADA DE LA NADIA GHULAM

En el marc de les activitats de sensibilització que organitza anualment Abaraka Bake, el passat 13 de gener l'associació va convidar a Sant Julià a la Nadia Ghulam. 


Aquesta noia afganesa va fer-se passar per home durant diversos anys, per poder treballar i mantenir a la seva família, durant el règim dels talibans. La seva experiència ens va impactar a tots els assistents.



Al final de la xerrada, molts dels assistents van demanar a la Nadia que els firmés el seu llibre, "El secret del meu turbant".


LA CONSTRUCCIÓ DEL CENTRE MULTIFUNCIONAL VA AVANÇANT...

A Jali hi ha hagut una gran participació de tot el poble en la construcció del nou centre multifuncional i tots estan molt contents d'aquesta nova construcció!!