SITUACIÓ DELS PROJECTES (18/07/10)

En Saikou (el responsable de la contrapart d'Abaraka Bake a Jali) ens ha informat de l'estat dels projectes que Abaraka Bake está duent a terme a Jali, durant aquests primers mesos de col·laboració.
A continuació adjuntem traducció del mail d'en Saikou, on es detalla l'estat dels diferents projectes: les primeres actuacions a l'Escola Aràbiga, l'Apicultura i les noves plantacions d'arbres fruiters.

Hola,
Finalment he tornat a la ciutat després de tant temps incomunicat, degut als problemes de cobertura. Els Jalinkas (habitants de Jali) estan força contents per els nostres projectes. Tant de bo haguéssiu pogut estar al lloc per presenciar la massiva participació de la gent del poble a l'escola aràbiga!

Aquests és l'estat i les despeses dels projectes en curs:
a- La tanca de l'Escola Aràbiga: 5000 Dalasis. Gastat tan sols en ciment ja que la gent del poble va treballar gratis. Només vaig gastar 200 Dalasis per te, caramels... Com ho veieu?
b – Apicultura: s’han comprat 3 ruscs d'abelles nous i la resta de diners varen ser entregats a Janga per polinitzar els ruscs.
c - Melon Farm (plantació de melons): 1000 Dalasis. Això va ser apreciat com una bona forma per aconseguir ingressos. Tot i que primer varem decidir fer-ho a l'hort de les dones, però crec que la idea va ser trencada per la Maggi. Així, totes les dones es van mobilitzar i van decidir preparar un lloc a prop del poble, que a part és més segur contra els animals salvatges. Encara no està res plantat, ja que esperem que rebaixin les pluges. Vaig comprar 200 D per llavors, 350 per fertilitzants, i vaig estalviar 656 D per quan ho plantem.
d – Plantació de Cashew tree (anacards). Aquesta és una gran intervenció, com a possible generació de fons. Inicialment havien d'estar col•locats al costat de l'escola, però al treballador d'agricultura l'hi va semblar que aquell no era un bon lloc pels cashew. El director i altres adults van trobar un altre lloc molt gran i propici pels cashew. És just al costat de l'escola. Tota la gent del poble es va trobar el 14 de juliol a les 10 del mati a l'escola per aportar la seva tasca per els projectes. Esperem que els nostres desitjos arribin a bons resultats.

A més a més vaig, fer una reunió amb la contrapart. Varem parlar de l'agenda i de possibles nous projectes i idees. El director de l'escola aràbiga hi era, però no la Janky que era a Banjul. Els punts principals varen ser:
1. Seguiment evolució del projectes de la ONG
2. Evitar futures critiques.
3. Mirar endavant per futurs projectes.
4. Vaig comentar amb ells els diners gastats i la força de la ONG.

En conclusió. és bo recordar-vos la importància de tenir un tractor a Jali. Això ha estat parlat per tota la gent del poble des de que vaig arribar. Ells sempre diuen que la millor manera d'ajudar i tenir beneficis és tenint un tractor al poble.

Abaraka Bake,
Saikou